Sponset Terminliste

Det klassiske møtested for alle som driver kondisjonstrening
Freidig
Innlegg: 7
Registrert: 22 des 2010 09:14

Sponset Terminliste

Legg innav Freidig » 30 nov 2012 11:40

Fikk et Kondisblad i posten i går med Terminlister for turrenn mm. Fint med en god oversikt, men var det flere enn meg som reagerte på artiklene i bladet? Noen av artiklene kunne virke som bestilt av sponsorene Ski-Go og Fischer og med en slik klar kobling blir de lite troverdige.

Hellerud
Innlegg: 709
Registrert: 18 jan 2010 19:25

Re: Sponset Terminliste

Legg innav Hellerud » 30 nov 2012 11:42

er det noe å henge seg opp i da?

runningman
Innlegg: 22
Registrert: 08 mar 2010 22:12

Re: Sponset Terminliste

Legg innav runningman » 01 des 2012 00:46

Hellerud skrev:er det noe å henge seg opp i da?


uhmmm....? Du tuller???
Hvis ikke: svaret er åpenbart: JA! Dersom redaksjonelle omtaler, i Kondis eller andre medier, i praksis er kjøpt og betalt, så er det definitivt noe å "henge seg opp i".

Brede tester, av diverse produkter, i Kondis har jeg ikke grunn til å mistenke (selv om koblingen mot Løplabbet i mange saker er plagsom), men omtalen av enkeltprodukter, som eksemplifisert av trådstarter, har altfor ofte formen av ren markedsføring. Trist,men leit.

Men for all del: hvis man nøyer seg med, og stoler på, leverandørens mening om sitt eget produkt kan man hente brosjyrer direkte derfra. I Kondis, og andre medier, bør vi kunne forvente at redaksjonell omtale er uhildet.

My five cents
RM

løpeknut
Innlegg: 51
Registrert: 19 mai 2010 19:10

Re: Sponset Terminliste

Legg innav løpeknut » 01 des 2012 14:30

Enig med forrige innlegg. Jeg synes dette er et økende problem, og kanskje spesielt på nettsider. Mange slike arktikler på langrenn.com og skiaktiv.no hvor det ikke er veldig tydelig om det er redaksjonelle betraktninger eller om det er ren reklame.

Et eksempel fra skiaktiv: http://www.skiaktiv.no/artikkel/2931/pass-paa-saalen.html Dette går vel under markedsføring, men jeg synes det er litt sleipt å si at en må har 180-185 grader på smørejernet når swix kun har et rå-dyrt jern som klarer så høye temperaturer. Når det er Bjørnar Myhren i Swix som uttaler dette så kan man jo bare tenke seg motivet...

Brukeravatar
knut42
Innlegg: 492
Registrert: 21 jan 2010 11:16

Re: Sponset Terminliste

Legg innav knut42 » 02 des 2012 05:42

Så vidt jeg vet er ikke Kondis medlem av norsk presseforbund, men gir ut et tisskrift til medlemmene. Dermed er de heller ikke bundet av redaktørplakat og tekstreklameplakaten. Det er bare medlemmer av Norsk Presseforbunds grunnorganisasjoner som plikter å arbeide etter disse regler.

Norsk Presseforbund, etisk regelverk:
http://presse.no/Etisk-regelverk

Brukeravatar
bjorn
Innlegg: 23
Registrert: 19 jan 2010 07:00

Re: Sponset Terminliste

Legg innav bjorn » 02 des 2012 13:52

runningman skrev:Men for all del: hvis man nøyer seg med, og stoler på, leverandørens mening om sitt eget produkt kan man hente brosjyrer direkte derfra. I Kondis, og andre medier, bør vi kunne forvente at redaksjonell omtale er uhildet.

My five cents
RM


Dersom det er omtalene på side 8-9 det siktes til, så er disse selvfølgelig ikke skrevet av leverandøren selv. Han som har skrevet artiklene har ingen tilknytning til merkene han har skrevet om.
--
Hilsen Bjørn

Freidig
Innlegg: 7
Registrert: 22 des 2010 09:14

Re: Sponset Terminliste

Legg innav Freidig » 03 des 2012 08:59

Ja, jeg tenkte på testartiklene som omtaler Ski-go (2 artikler), Fischer og 2XU. Artiklene er skrevet som en test av produktene og greit nok det, men åpenbart at en kan lure på kvaliteten av testene når de etterfølges av helsides annonser med de samme merkene. Jfr forøvrig punkt 2.8 fra Vær Varsom plakaten:
-Det er uforenlig med god presseskikk å la sponsing påvirke redaksjonell virksomhet, innhold og presentasjon.

Selv for et medlemsblad er det viktig at leseren får tester hvor en kan stole på resultatet. En blir skeptisk når koblingen er så åpenbar som her (selv om produktene sikkert er greie nok de - har ikke grunnlag for å si noe annet).

runningman
Innlegg: 22
Registrert: 08 mar 2010 22:12

Re: Sponset Terminliste

Legg innav runningman » 15 jan 2013 18:57

Og idag kom en tilsvarende kjøpt omtale av produktet Extend på forsiden av kondis.no.
Et sammensurium av formuleringer hentet tilnærmet ordrett fra nettsidene til produsent/detaljist, som munner ut i en konklusjon om at produktet er "perfekt". Fantastisk...

Trist å se at redaksjonen fortsetter arbeidet med å gjøre kondis uinteressant som uhildet informasjonskilde.

Brukeravatar
bjorn
Innlegg: 23
Registrert: 19 jan 2010 07:00

Re: Sponset Terminliste

Legg innav bjorn » 16 jan 2013 07:01

Takk for tilbakemeldingen.
I de tilfeller Kondis har TESTET produktene, er dette angitt med "ProduktTEST" eller "Kondis TESTER" i underoverskriften/stikktittelen.
I de tilfeller Kondis IKKE har testet produktene er teksten markert med "ProduktNYHET" i underoverskriften (slik som f.eks. Extend). Teksten er da i større eller mindre grad basert på en pressemelding fra produsenten.

Tydeligvis kan dette misforstås, så mulig bør skillet markeres enda klarere.

Med visse unntak legges "ProduktNYHETENE" ut på kondis.no, siden man der kan legge ut nyheter kjapt.
Mens "ProduktTESTENE" spares til bladet KONDIS siden man da har mer tid til å teste produktene før bladet går i trykken.
--
Hilsen Bjørn


Gå tilbake til «Kondisjonsforum»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester