Lisensdebatten og boikottaksjon mot Sentrumsløpet

Det klassiske møtested for alle som driver kondisjonstrening
Kjell Vigestad
Innlegg: 31
Registrert: 19 jan 2010 01:30

Lisensdebatten og boikottaksjon mot Sentrumsløpet

Legg innav Kjell Vigestad » 06 nov 2013 14:44

IL i BUL har sendt Kondis dette brevet:

Sentrumsløpets reaksjon på debatten:
De tre store håndhever lisensordningen!

Lisensordningen, blir i et intervju på kondis.no, fremstilt som om den lett kan omgås av arrangørene. Synliggjøringen av engangslisensen blir tatt som kjennemerke for om lisensen er innført i det enkelte løp. Det er en feilaktig framstilling.

«Kondis» har i alle år, på en utmerket måte, dekket all vesentlig informasjon om mosjons- og kondisjonsidrett. Vi er derfor forundret over at Kondis bringer et intervju med en person som vil rette sin boikottaksjon mot først og fremst Sentrumsløpet. Noe som kan gi inntrykk av at det i første rekke er Sentrumsløpet som vil kreve inn den lisensen.

Det var på årets Friidrettsting at lisensordningen ble vedtatt. BUL, Tjalve (Holmenkollstafetten) og Vidar (Oslo Maraton), Oslos tre store arrangører av mosjonsløp var på talerstolen, argumenterte mot forslaget om lisens og stemte mot i voteringen. Kretsene Oslo og Hordaland stemte også mot forslaget.

Lisensordningen ble likevel vedtatt, noe som betyr at alle arrangører knyttet til Norges Friidrettsforbund er pålagt å kreve inn lisensen. Til nå har alle tre Oslo-klubbene rettet seg etter vedtaket som det store flertallet av Friidretts-Norge vedtok på demokratisk vis på friidrettstinget.

Det som skiller arrangørene er hvordan og om de spesifiserer hvor stor del av startpengene lisensen utgjør. På Sentrumsløpet sine hjemmesider kommer det klart fram hvor stor del av deltageravgiften som er lisenspenger. Holmenkollstafetten har gjort det samme. Oslo Maraton har valgt å ikke gjøre det, men har heller bakt inn lisenspengene i startkontingenten.

Kristoffer Nilsen
Styremedlem, IL i BUL


Hva mener leserne om boikottaksjonen og BULs innspill?

Hverdagsmosjonist
Innlegg: 2
Registrert: 05 nov 2013 15:24

Re: Lisensdebatten og boikottaksjon mot Sentrumsløpet

Legg innav Hverdagsmosjonist » 06 nov 2013 21:14

Følgende er utdrag fra et blogginnlegg (kan leses i fullversjon her: Collateral damage - en beklagelse til klubbenel)

Debatten rundt friidrettsforbundets pålagte lisens har fått mange navn; mosjonsranet og lisenskrigen er to av dem. Dessverre er det slik at en "krig" alltid har uskyldige ofre, eller "collateral damage" som det heter så fint på engelsk.

Idrettslaget BUL skriver i dag på kondis.no at Sentrusmløpet er gal skyteskive for boikott. Jeg kunne ikke vært mer enig.

En ting må være helt klart, mosjonister liker klubbene. Vi setter enorm pris på jobben dere gjør, at dere arrangerer løp, at dere er der for barna våre, arrangerer sommerskoler, bare for å nevne noe.

Dessverre er det slik at NFIF har vedtatt at de skal gjennomføre denne lisensen. Den eneste måten å svare på et slikt vedtak er å boikotte arrangementer i NFIF-regi og heller prioritere arrangementer utenfor forbundet.

Konsekvensen av dette er å ikke løpe NFIF-mosjonsløp. Dette gjør at klubbene blir skadelidende, og jeg skulle ønske det fantes et annet alternativ, men slik jeg ser det finnes det ingen andre muligheter. En fattig trøst BUL, men jeg diskriminerer ingen og boikotter samtlige arrangementer i NFIF-regi.

Hva man kan håpe på er at klubbene ser konturene av hva som kan bli konsekvensen. Hva man kan håpe dette igjen fører til er at klubbene opponerer mot eget forbund. Den eneste som tjener på ordningen er forbundet, alle andre er tapere.

Alt vi ønsker er å få lov til å løpe på vår egen fritid, men vi finner oss ikke i hva som helst. Til klubbene - hva vil dere ha oss som? Medspillere eller motspillere?

Thomas Hetland
Innlegg: 8
Registrert: 24 aug 2010 06:17

Re: Lisensdebatten og boikottaksjon mot Sentrumsløpet

Legg innav Thomas Hetland » 07 nov 2013 06:50

Jeg har da et spørsmål...de arrangørene som har bakt inn lisensen i startavgiften. Tar de da ikke hennsyn til de som kjøper helårslisens? Hvis en løper kjøper helårslisens og en løper ikke har det..betaler de da det samme til de som arrangemang som har bakt den inn. Da betaler jo den ene lisensen to ganger.? Hvis dette er riktig må forbundet ta tak?


Gå tilbake til «Kondisjonsforum»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 19 gjester