Side 1 av 2

Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 26 mar 2015 19:55
av Aswe
Hei! Jeg trenger noen terrengjoggesko som har god gripeevne på våt stein. Jeg har gode joggesko til jogging i terreng og variert terreng, men går med hjertet i halsen når jeg skal ned Ulriken og andre fjell. Har sett på ulike tester og ser at innov-8 Talon kommer svært godt ut, men litt varierende tilbakemeldinger på gripeevnen til disse på våt stein. Til informasjon har jeg en smal fot, er dame og lettvekter. Alle tips tas imot med takk!

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 26 mar 2015 20:52
av trygvan
Skoen med best gripeevne på våt stein er VJ iRock. Fåes kjøpt blant annet på løplabbet. :)

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 27 mar 2015 10:10
av bjorn
Enig med trygvan at VJ iRock sitter godt på våt stein (uten at jeg like bastant som han skal slå fast at den har "best gripeevne" :-)
I tillegg har jeg god erfaring med IceBug-modellene som har RB9X-gummi i yttersålen (disse er uten pigger):
http://icebug.com/se/produkter/#?produc ... il-running
Her har jeg testet Acceleritas og Anima.

Acceleritas og iRock ligner en del på hverandre ved at de har lite demping/oppbyggning og knaster i yttersålen. Anima har mer demping og mindre knaster og man får dermed mer kontaktflate mot underlaget. På hardt/flatt terreng (som våt stein) gir normalt større kontaktflate bedre gripeevne, mens det på løst underlag (som våte/gjørmete stier) er en fordel med grove knaster som griper bedre.

Ut over dette er min erfaring at løpsteknikk/stil er med på å avgjøre oppfatningen av hvor godt en sko sitter på underlaget. Så den modellen jeg med min løpsteknikk oppfatter som har best feste, er ikke nødvendigvis den perfekte for andre.

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 27 mar 2015 12:05
av wiggen
Det beste er orienteringssko med metalldobber. Det er mange gode å velge mellom fra VJ, Icebug og andre.
typen: http://www.sport8.no/category.php?id_category=80
Ikke noe for å reklamere for sport 8, se etter tilbud andre steder, disse er ikke akkurat på billigsalg. Bare for å vise hva som virkelig duger på våt stein.

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 27 mar 2015 13:04
av trygvan
Jeg baserer meg på samtaler med flere av landets beste motbakkeløpere, som også utfører omfattende testing både for eget forbruk og for ulike blader. VJ iRock er temmelig omforent som favoritt angående gripeevne blant disse.

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 29 apr 2015 21:12
av Aswe
Veldig bra at dere som har peiling engasjerer dere og deler den kunnskapen dere sitter på, Tusen takk!

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 07 jun 2015 21:00
av Sunset
trygvan skrev:Skoen med best gripeevne på våt stein er VJ iRock. Fåes kjøpt blant annet på løplabbet. :)

Testet skoen i dag og er helt enig i at denne er veldig god. Sitter perfekt på foten og har fantastisk grep. Har slitt ut uttallige skopar inov8, i forskjellige modeller, men nå har jeg fått en ny favorittsko. :)

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 08 jun 2015 12:39
av Skrggdpol
It’s really great posts.

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 18 jun 2015 16:15
av Hjorten
Hei,
Fikk tak i en sko som heter Sportiva Vertical K på XXL i fjor. Etter første terrengtur kjøpt jeg opp resten av lageret i min størrelse. Har aldri opplevd maken til grep på våte berg, steiner og røtter. Den er også veldig lett (6,9oz). Har forresten benyttet den på taket i dag på glatte Zanda-panner. Henger som lim.
http://www.sportiva.com/products/footwe ... vertical-k

Re: Terrengjoggesko på våt stein

Lagt inn: 02 aug 2015 18:50
av Gunnar Bruun
Den der ligner på La Sportiva Helios, som Geir Frykholm anbefalte sterkt for våt stein og omtrent alt annet underlag i terrenget. Har lyst til å prøve den.