Side 1 av 12

Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 02 mai 2010 19:32
av trygvan
Det nærmer seg - knappe 5 uker igjen nå!

Er dere i rute?

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 03 mai 2010 15:02
av Adelheid
Godt spørsmål! Når er man noensinne godt nok forberedt til maraton?... :roll: Det blir litt skippertak på både det ene og det andre på tampen for meg i hvertfall, uff og uff! Men sånn var det foran Oslo maraton i høst også, og jeg overlevde da det. :D

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 03 mai 2010 21:00
av turbo
Man føler vel alltid at man burde gjøre mer eller?
turbo

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 04 mai 2010 08:23
av trygvan
Ja, godt nok forberedt, si det... Er vel ikke helt der enda. Kanskje når du har løpt litt flere (5-10) og begynner å nærme deg 3 ganger så mange kilometer som en maraton i snitt (120 km/uke)? Jeg er ikke helt der enda, men føler jeg i alle fall gjør det jeg kan, følger et selvlaget treningsprogram inspirert av Szalskai sitt 3-timersopplegg og andre kilder. Nå har jeg tendens til en liten forkjølelse etter en (for meg) rekordhard uke forrige uke og har trent strukturert en god stund. Så jeg har egentlig ikke særlig dårlig samvittighet for at jeg burde gjort mer. ;) Gleder meg til å reise! :)

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 05 mai 2010 07:03
av Kjerun
Føler at jeg er i god rute, kommet igang som normalt igjen etter årets første maraton 11. april ( den tok hardt på kroppen, var ikke helt klar for 42km på asfalt). Men jeg reiser på 9 dager ferie (cruise= mer mat, ikke all verdens mulighet til løpeturer) med mine gamle foreldre som er godt over 80 begge to 20. mai og kommer hjem en uke før Stockholm. Lite optimalt, men å kunne bli med de på en ferie, slik at de kommer seg ut litt, betyr mer enn ett løp. Stockholm skal bli gøy uansett, gleder meg og satser på sol, uten alt for sterk varme, masse mennesker rundt løypa og høy stemning :D

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 05 mai 2010 08:49
av EspeN
Tja, er ikke sikkert cruise er det dummeste Kjerun!
På den båten jeg var på var det løpebane på et av dekkene som gikk rundt skipet - dessuten treningsrom med tredemøller.
Siden du kommer til å spise MYE så har du overskudd til å få til noen kvalitetsøkter på morningen også vet du :)

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 05 mai 2010 12:04
av Kjerun
Joda det er både løpebane og tredemøller der, så noe trening blir det. Men har erfaring med at mange står opp utrolig tidlig og går og sprader i joggeløypa på morgene m kaffe og gjør det vanskelig og få til løping. Skal sjekke muligheter for noen løpeturer når vi er i havn og, men jeg er vel ikke akkurat den største utforskeren :roll: Der har jeg mye å gå på :) Får se det som en test på ny oppladning til maratonløp :D

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 06 mai 2010 08:14
av acah
I rute?

Det er sannerlig ikke godt å si.

Generelt har det ikke blitt så mye mengde på meg som det jeg hadde tenkt i våres, men men. Løper litt orientering og det er utrolig hvor lenge en kan surre rundt i skogen på så få kilometer i forhold til tid....... :D
Men det er utrolig moro og jeg håper at antall timer trening teller vel så bra.

Jeg har fått et par gode langturer og har to til, så får det bare stå til. Gleder meg til å reise uansett og er sikker på at så lenge en er frisk og beina holder, blir det sikkert en minnerik opplevelse. :)

Etter Fredrikstad 1/2 maraton har jeg vært forkjølet og det er ikke sluppet enda pga pollen i tillegg. Så farten håper jeg blir det jeg har tenkt, men igjen så får jeg se det an tror jeg.

Nå fremover når Bjørkla har frest fra seg går det bare uppåt!!!!!

Annette :)

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 06 mai 2010 11:19
av tøfflus
Gleder meg!! (og gruer meg :D )

Tror jeg er rimelig bra i rute, kunne selvsagt vært bedre med flere langturer, men men.
Jeg tror det er bra nok, og det viktigste:

Jeg er frisk
Jeg er skadefri (bare småvondter)
Jeg har fått mine maratonsko i hus :lol:

Re: Stockholm Maraton 2010

Lagt inn: 23 mai 2010 18:03
av trygvan
Huff, jeg VAR i rute.. Jaja, har klart meg ok gjennom de siste to ukenes problemer og fått lurt inn treninger her og der, alternative treninger når det var nødvendig. Nå virker det som jeg igjen er sånn rimelig frisk og skadefri. :) Og da skulle det jo kunne gå bra de siste to ukene hvor treningsbelastningen ikke er så stor... Tror uansett jeg må nyansere målene mine litt som følger:

1. Forbli frisk og skadefri
2. Ha en bedre gjennomføring enn forrige gang, dvs ikke bli så utmattet at jeg blir tvunget ned i gange.
3. Pers (3:07:30).
4. Sub 3:00. (bør kunne gå veldig fint, men det er jo maraton da).
5. 2:55 (dvs 4:09-fart) - dette tenker jeg er et realistisk og passelig ambisiøst mål.

Ifølge McMillan skal jeg kunne løpe ned mot 2:48-49 (1/2M på 1:20), men tør ikke håpe på det mtp de små forstyrrelsene jeg har hatt de siste to ukene + det kan bli varmt og maratonmultiplikatoren på McMillan har jeg inntrykk av at er litt for ambisiøs (5-7min for bra kanskje). I tillegg har jo forrige indikator (Åsaneløpet) vist tendens i feil retning, men tror vel ikke at det var representativt. Men om bare 3-4 av målene blir oppnådd..jaja. Blir gøy uansett!

Langtidsvarselet på værmeldinga rekker fortsatt litt for kort, men håper det holder seg slik det er meldt framover nå. Litt yr og litt sol i mix og ca 12-16 grader.. :)

Hvordan går det med dere? Forventningene stiger eller?