Side 1 av 1

Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 23 mai 2017 16:50
av gjessing
Hei,

Kjøpte nylig en garmin forerunner 610 på finn.no og tenkte jeg skulle ta det med ut for et testløp. Men når man tar på seg pulsbelte som anvist så kommer ikke "elektrodene" helt i kontakt med huden. Noen som har hatt lignende problemer? tanker?
virker jo som dårlig design hvis det ikke passer alle fasonger og ganske kjipt når det var en av hovedgrunnene til kjøpet.

Re: Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 24 mai 2017 16:19
av Rune60
Jeg har ikke jeg Garmin, men en Polarklokke. På den er det i alle fall innsiden av pulsbeltet det kommer an på, ikke hvor metallknappene der sensoren festes til beltet som teller. Og på mine pulsbelter dekker disse et vesentlig større område enn kun selve sensoren. Så jeg foreslår at du prøver hvordan dette fungerer i praksis før du feller en endelig dom. Pass på å fukte den gummierte innsiden av pulsbeltet før du setter i gang. Dette fordi det er viktig med god kontakt mellom beltet og huden. Lykke til!

Re: Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 24 mai 2017 21:05
av gjessing
Rune60 skrev:Jeg har ikke jeg Garmin, men en Polarklokke. På den er det i alle fall innsiden av pulsbeltet det kommer an på, ikke hvor metallknappene der sensoren festes til beltet som teller. Og på mine pulsbelter dekker disse et vesentlig større område enn kun selve sensoren. Så jeg foreslår at du prøver hvordan dette fungerer i praksis før du feller en endelig dom. Pass på å fukte den gummierte innsiden av pulsbeltet før du setter i gang. Dette fordi det er viktig med god kontakt mellom beltet og huden. Lykke til!


Takk så mye for rådet, prøvde å fukte pulsbeltet første gangen jeg tok det med på tur, men da var det kun sporadisk kontakt. Prøvde igjen nå i kveld etter svaret ditt, bare at denne gangen fuktet jeg både huden og pulsbeltet og da ble det endelig stabil kontakt. Hilsen lettet eier over at utstyret fungerte.

Re: Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 30 mai 2017 12:46
av ikariannea
Hmm. Hadde det samme problemet med min Polar klokke, så jeg endte med å heller kjøpe en klokke som måler på håndleddet. Garmin 235 (https://www.proshop.no/Pulsmaaler-og-sk ... ed/2531319). Synes det er enklere og bedre enn pulsbeltet! :)

Re: Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 30 mai 2017 15:17
av Rune60
ikariannea skrev:Hmm. Hadde det samme problemet med min Polar klokke, så jeg endte med å heller kjøpe en klokke som måler på håndleddet. Garmin 235 (https://www.proshop.no/Pulsmaaler-og-sk ... ed/2531319). Synes det er enklere og bedre enn pulsbeltet! :)

Hvilket problem er det du sikter til? Hans var jo ikke annet enn å fukte innsiden av beltet og huden, det er jo standard prosedyre for en som har brukt pulsklokke en stund.

Re: Problemer med pulsbelte

Lagt inn: 31 mai 2017 09:05
av Johnny Puma
gjessing skrev:Takk så mye for rådet, prøvde å fukte pulsbeltet første gangen jeg tok det med på tur, men da var det kun sporadisk kontakt. Prøvde igjen nå i kveld etter svaret ditt, bare at denne gangen fuktet jeg både huden og pulsbeltet og da ble det endelig stabil kontakt. Hilsen lettet eier over at utstyret fungerte.


Min erfaring er at fuktighetskrem funker bra for å oppnå kontakt. Spenol eller lignende.