Side 1 av 2

Forsøpling

Lagt inn: 28 sep 2010 21:18
av pjw
Under helgens Oslo maraton var det en gjeng fra PwC som stilte med egen langing underveis. Det må jo være lov, men det jeg ikke syntes noe særlig om, var at flere av dem kastet fra seg søppelet sitt (flasker, gel-tuber, plastposer) underveis. Jeg påpekte dette for en av de som kastet søppel, men fikk bare en kommentar tilbake om at "det skulle han fortsette med også". Jeg sa klart i fra hva jeg mente om det, men så allikevel vedkommende kaste fra seg mer søppel etter det. Jeg la også merke til rimelig mange gel-tuber og annet søppel i gatene, så det kan virke som om mange synes det er helt ok å gjøre dette. Er det virkelig holdningen blant folk at dette er ok? Jeg så til og med en fyr under Nordmarkstraver'n som kasta søppel inn i skogen. Da jeg påpekte dette, sa han bare surt at "du får vel plukke det opp du da". Utrolige holdninger. Har man søppel tar man det med til mål eller til drikkestasjonen og kaster det der. Ikke hvor som helst gatelangs eller i skogen. Vanlig folkeskikk gjelder vel også selv om man er ute og løper konkurranse!?

Andre som har synspunkter på dette?

Re: Forsøpling

Lagt inn: 28 sep 2010 22:18
av Siri
Helt enig! Normal folkeskikk gjelder selv med startnummer på brystet! Har plukket mang en tom gel-tube i Østmarka etter sykkelritt...

Løp selv Birkebeinerløpet med halvtomme gel-tuber, masse gel-søl og bananskall i baklomma! :lol:

Re: Forsøpling

Lagt inn: 28 sep 2010 23:36
av Toneklone
Enkelte eier ikke folkeskikk. Og det virker som jo mer "important" de er, jo mindre folkeskikk har de. Dette merker jeg også på jobb forøvrig.

Jeg klarer ikke engang å kaste fra meg drikkebeger på bakken ved drikkestasjonene. Jeg må kaste de i søppelsekken. :)

Re: Forsøpling

Lagt inn: 29 sep 2010 07:32
av Black Gnat
Jeg er helt enig med dere. Man bruker ikke mange kaloriene på å knuse begeret og ha det inne i hånden til neste drikkestasjon.

Jeg skjønner at elite løperne ikke gjør det men blant de glade ev. sure amatører bør det være en selvfølge!

Re: Forsøpling

Lagt inn: 29 sep 2010 08:21
av Linda
Da jeg testet mine gel-tuber på Kystleden HM, holdt jeg dem med meg til drikkestasjonen og kastet dem der. Nei, en langestasjon som deler ut underveis, bør også avtale et kaste-sted underveis, der de rydder selv. Jeg har også sett det på sykkelritt at det ligger gel-poser overalt i skogen. Hvis man kan bære noe med seg når det er fullt, kan det også bæres med tomt.

Re: Forsøpling

Lagt inn: 29 sep 2010 09:56
av Onyx
PricewaterhouseCoopers-folket har vel problemer med å forstå verdier utover de som kan måles i pluss og minus på bankkontoen. Ser på hjemmesiden at de profilerer seg under slagordet "Hva har verdi for deg? Det er vårt utgangspunkt". Med holdningene trådstarter viser til kan man jo lure..

Temmelig latterlig at vi trenger å diskutere dette i 2010..

Re: Forsøpling

Lagt inn: 30 sep 2010 10:15
av Dexter
Hehe...

Her er det bare å sende en kjapp mail til Knut Grotli og spørre om det er slik han vil at hans ansatte skal oppføre seg når de "representerer" bedriften!

http://www.pwc.com/no/no/om/kontakt-oss.jhtml

Re: Forsøpling

Lagt inn: 30 sep 2010 18:58
av LTR
Jeg jobber i PwC (skriver dog dette innlegget som privatperson) og er veldig skuffet hvis noen av "våre" har vist holdningene som det refereres til over - det er bare å beklage! Skal selvfølgelig ta tak i dette internt og bidra til at alle vet hva som er god kutyme og folkeskikk ved neste anledning.

Vil imidlertid presisere at PwC (såvidt meg bekjent) ikke hadde noen egen langing og at langingen det snakkes om i såfall var "privat". Vi hadde også ca 100 på start på søndag og håper og tror at forsøplingen det refereres til var et bittelite fåtall som sto for (men 1 er 1 for mange!). Nå er jeg selvsagt inhabil, men jeg opplever at den gjengse PwCer har gode holdninger selv om vi har god kontroll på debet og kredit :)

Mvh
Roger Telle-Hansen

Re: Forsøpling

Lagt inn: 01 okt 2010 08:24
av Black Gnat
LTR skrev:Jeg jobber i PwC (skriver dog dette innlegget som privatperson) og er veldig skuffet hvis noen av "våre" har vist holdningene som det refereres til over - det er bare å beklage! Skal selvfølgelig ta tak i dette internt og bidra til at alle vet hva som er god kutyme og folkeskikk ved neste anledning.

Vil imidlertid presisere at PwC (såvidt meg bekjent) ikke hadde noen egen langing og at langingen det snakkes om i såfall var "privat". Vi hadde også ca 100 på start på søndag og håper og tror at forsøplingen det refereres til var et bittelite fåtall som sto for (men 1 er 1 for mange!). Nå er jeg selvsagt inhabil, men jeg opplever at den gjengse PwCer har gode holdninger selv om vi har god kontroll på debet og kredit :)

Mvh
Roger Telle-Hansen


Jeg tror ikke vi skal henge ut kun PwC her, helt sikkert mange hyggelig mennesker der og virker som dere har mange aktive løpere, skiløpere og sykelister! :) og like sikkert er det at man finner personer fra de fleste bedrifter som kaster søppel i naturen. Jeg blir litt flau som løper når jeg ser hvor mye gel tuber som ligger slengt rundt stiene der jeg løper. Jeg kan ikke fatte at man trenger gel på treningstur under 2 timer :?: og da burde man jaggu klare å ta det med seg tilbake til bilen!

Re: Forsøpling

Lagt inn: 01 okt 2010 09:46
av tim
Her sitter vi vel i glasshus alle sammen fra tid til annen! Jeg vet jo hva jeg selv gjør når jeg er ute på tur - og kan / må bare gå i meg selv! At det blir litt fokus på det er bare bra!
Og kanskje vi alle heretter kan tenke litt mere før vi bare kaster fra oss....
Når det gjelder Oslo Maraton spesifikt - så så ikke jeg noe spesielt i så måte, men det kan jo også være fordi jeg løp maraton og samtidig var så sliten at jeg ikke så hva som lå rundt meg....

Åkke som - jeg skal i hvertfall skjerpe meg :)