Kroniske skader av dårlig kosthold?

Du er det du spiser
Ture
InnleggCOLON 2
RegistrertCOLON 10 Mar 2012 11:13

Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg Ture » 27 Mar 2012 19:00

Gitt at man ikke blir eller er overvektig:

Kan man pådra seg "usynlige" kroniske skader ved å ha et dårlig kosthold?
At maskineriet rett og slett blir såpass forsøplet at det er umulig å få rensket opp systemet?

Tenker da spesielt på skader som vil påvirke yteevne.

Brukerens avatar
knut42
InnleggCOLON 476
RegistrertCOLON 21 Jan 2010 11:16

Re: Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg knut42 » 28 Mar 2012 19:22

Mangel på sunt smørende fett fra blant annet fet fisk gir skader på leddene over tid.

Mangel på kalsium gir sprø beinstruktur.

På Revmatikerforbundets sider er det en egen seksjon om kosthold. Her er det gode forebyggende råd for folk flest, se menyen til venstre:
http://www.revmatiker.no/levgodt/kosthold/kostr%C3%A5d

Du finner nok mer info hvis du googler "kosthold og trening".

løpeliten
InnleggCOLON 16
RegistrertCOLON 06 Sep 2012 20:30

Re: Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg løpeliten » 12 Mai 2013 13:21

Interessant tema. Mye sukker er betennelsesfremmende, og omega 3 er betennelsesdempende. Bare et eksempel av mange. Kosthold har enormt mye å si med tanke på skadeforebygging og optimal prestasjon. :D

wino
InnleggCOLON 28
RegistrertCOLON 05 Feb 2011 15:42

Re: Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg wino » 15 Mai 2013 10:44

Til en viss grad så er det nok det, og akkurat det er jo ganske så logisk,
men da tror jeg vi taler om kosthold ut mot ytterpunktene!
De fleste skjønner vel at det å leve på frossenpizza og cola neppe skaper det
aller største overskuddet, MEN de som peker nesen sin inn mot (etter sin mening) høyverdig kosthold
vet jo heller ikke hva de får i seg uansett om det gjelder kjøtt, frukt, grønnsaker, pasta og
muligens værstingen av de alle FISK!
Her i landet så finnes det lover og regler på hvor mye giftstoffer kjøtt kan ha,
når det gjelder Fisk så er disse tallene flere ganger høyere en giftstoffer i kjøtt!
Mattilsynet sier selv at fisk sklir gjennom mye mere forurenset en kjøtt siden konsumet av fisk
er så mye lavere en kjøtt og dermed blir totalen for folk flest innen grensene,
dette vil jo igjen si, og der er mattilsynet enige, at spiser du mye fisk er du i faresonen! (drikk Tran!)
Litt av hvert, et variert kosthold uten å havne ute på ytterpunktene er nok veien for de fleste.

Arild53
InnleggCOLON 2
RegistrertCOLON 11 Feb 2014 22:14

Re: Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg Arild53 » 11 Feb 2014 23:05

Det er kommet mer og mer fram i moderne forskning at kostholdet de siste 3-4 tiårene har skapt en rekke kroniske lidelser i samfunnet. Når det gjelder inntak av Omega 3, som er betegnelsen på en gruppe flerumettede fettsyrer, viser tester at det spises for lite fet fisk og at man har et ubalansert kosthold ellers. De essensielle fettsyrer er ikke noe kroppen produserer selv. Det må tilføres via kosten. Og slett ikke alle Omega 3 produkter virker sånn som en håper, når man tar det fordi man vet man ikke spiser nok fisk. Ja, det er nok forskjell på oppdrettsfisk og "villfisk/stimfisk. Det er også sånn at det er viktig at eventuell Omega 3 olje man tar også kun kommer fra rene kjøttet og ikke er blandet med levra i samme slengen. Levra lagrer alle giftstoffene fisken måtte få i seg. Når det gjelder tradisjonell tran viser en rekke tester at det ikke bestandig virker som er håper og tror.
Å ha rett fettsyrebalanse forebygger betennelser i kroppen. Rett fettsyrebalanse er også viktig for restitusjon og muligheten til å presse seg litt lengre når melkesyren kommer hvis man holder på med en kondisjonsidrett .

Arild53
InnleggCOLON 2
RegistrertCOLON 11 Feb 2014 22:14

Re: Kroniske skader av dårlig kosthold?

Innlegg Arild53 » 04 Mar 2014 21:17

Man kan få kjøpt en test som måler 11 fettsyrer som viser status fra 6 felt. Ett av feltene er balansen mellom Omega 6 og Omega 3. Da får man et svar på om det man tar av Omega 3 produkter har noen positiv virkning. Hvis man tar et tilskudd når man ikke har et balansert nok kosthold, bør man forsikre seg om at dette produktet man tar virkelig virker. Myndighetenes anbefalinger vedrørende balansen mellom Omega 6 og Omega 3 er 5:1. Snittet i Norge ligger på 10 til 20:1. I 1960 var snittet 4:1. Testen man kan få tatt er anonym, inneholder en kode og man har svar etter 20 dager. Testene behandles ved St.Olav i Trondheim og ved Vitas Laboratorier i Oslo, (ikke Vita produktselskap).


Gå til

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: 1 og 0 gjester