Vitamin D tilskudd

Du er det du spiser
HaraldR
Innlegg: 90
Registrert: 20 jan 2010 08:14

Re: Vitamin D tilskudd

Legg innav HaraldR » 16 sep 2010 21:21

Jo, det stemmer. Fettløslige vitaminer er ikke bra i "overdose". Men, selv om Tarzan ikke sier det i klartekst, så er nok den grensen betydelig høyere enn hva som er anbefalte verdier.

A og D skal man i utgangspunktet ikke overdosere, C-vitamin er i praksis umulig. Hvor grensen for A og D vitamin går, det er en disksjon som sikkert kan gå over noen sider. Jeg har aldri tatt skade av 3-4 SS tran/dag over noen år.

jakobo
Innlegg: 1
Registrert: 06 sep 2012 18:32

Re: Vitamin D tilskudd

Legg innav jakobo » 06 sep 2012 18:34

Jeg vet at dette ble skrevet lenge siden men..... det kommer høyt opp på Google. Går derfor ut at mange leser dette og det er sikkert noen som kan ha nytte av svaret.:

Før man begynner å ta tilskudd må man finne ut om man virkelig trenger.Fant en enkel Vitamin test på www.eksaktmat.no : de sender testen hjem til deg og du får svar 2 uker etterpå. Enkelt og greit. Istedet for å bruke mer en 1 time til og fra legen kan du teste det hjemme.

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 616
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Vitamin D tilskudd

Legg innav kollis » 06 sep 2012 22:02

Du tester ikke om du mangler vitaminer eller mineraler her jakobo,,,jeg bruker slike tester selv....Sender dem til england ,,,,til dem som oppfant denne testen.
Du måler hvilke matvarer du ikke greier å bryte ned,pga skade i tarmen eller dårlig enzym produksjon og av ogtil underernæring som gjør at du ikke får produsert enzymer.......de anbefaler å ikke spise mat du ikke greier å bryte ned ,da den kan lage mange problemer i kroppen...Jeg anbefaler denne testen bare til kronikere da de får mest utbytte av testen....

@NilsPetter
Innlegg: 1
Registrert: 27 jun 2013 17:33
Sted: Stavanger
Kontakt:

Re: Vitamin D tilskudd

Legg innav @NilsPetter » 27 jun 2013 18:18

Synes at den første artikkelen nedenfor er omfattende for faget. Det er absolutt kritisk, men jeg tror ikke forfatteren er helt vei av.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/vitamin-d-the-cureall-supplement-that-could-be-bad-for-your-health-2154057.html

WebMD har en meget god oversikt over de D vitaminer som jeg holder som en god kilde.

http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-929-vitamin%20d.aspx?activeIngredientId=929&activeIngredientName=vitamin%20d


Hele diett industrien tror jeg jobber aktivt for å skjule alle bivirkninger som kan oppstå, men det er ganske rimelig hvis du er primært ute etter å tjene penger.
Meum, dictum, pactum - my word is my bond!


Gå tilbake til «Kosthold»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester