Side 1 av 3

Vondt i hofta

Lagt inn: 07 apr 2010 06:54
av Gulo
Hei!
Under gårsdagens rolige langtur så kjente jeg det litt i hofta. Det ble gradvis verre under økta, men jeg bare fortsatte. Etter økta var det veldig vondt, slik at det er vondt å gå og jeg halter forferdelig. Nå sitter jeg her og det er ikke blitt noe bedre, heller motsatt :( Jeg har aldri kjent noe til smerter i hofta før økta i går. Det er i venstre hofte, rett ovenfor rumpeballen.

Vet noen av dere hva det kan være?
Hva anbefaler dere meg å gjøre?

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 07 apr 2010 13:46
av Gulo
Er det noen som kan svare?? Jeg har gledet meg et halvt år til Sentrumsløpet, men kanskje får jeg ikke delta likevel :( :cry:

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 07 apr 2010 16:08
av løpegjøken
hei.. vanskelig å gi noe svar på det. Det kan jo være så mangt. Mange muskler, fester og et par tre ledd også :-) En eller annen belastningskade er det jo..
kan være feks piriformis, bekkenledd eller andre strukturer som har fått seg en smell. Uansett er det ingen god ide å løpe seg "gjennom" dette etter min mening. Få sjekka ut hva det kan være hos feks fysioterepeut og få rett behandling.. står endel på nett om div idrettskader

lykke til

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 08 apr 2010 12:33
av Linda
Jeg slet for 2 år siden med vondt i hoften. Dette var verst etter langturer. Dagen etter var jeg ikke i stand til å gå i trapper. Etter noen symptombehandling, kom jeg på ideen å besøke en sportsfysioterapeut. Hun gjorde en løpestilundersøkelse (det som de også bør kunne gjøre i en god løpeskobutikk), og det viste seg å være overpronering. Ikke så mye, men akkurat nok til at jeg ble skadet ved å løpe langturer på lette mengdesko. Det merkelige var at dette ikke ble oppdaget i løpeskobutikken da jeg kjøpte skoene, men da løp jeg heller ikke på nakne føtter. Det var da det ble best synlig.
Men hos meg hadde det gått alt for langt og det var blitt betent. Jeg tok derfor en laaang pause etter siste halvmaraton for å kurere betennelsen.

Mitt gode råd er derfor å gå til en sportsfysioterapeut. Det kan være skoene, men kan også være noe annet.

Edit: Jeg ser nå at du bare har følt det for første gang. Da kan det også skyldes at du ikke var godt nok oppvarmet. Sist fikk jeg også vondt i noen muskler på leggen. Men det skyldtes sannsynligvis mangel på oppvarming. Det gikk over med å gå en god stund og strekke litt. Kanskje bør du avvente om dette ikke går over av seg selv, før du besøker fysio.

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 08 apr 2010 13:02
av padde
Dette må du få sjekket grundig. Årsaken kan være mangt.

For noen år siden løp jeg på meg et belastningsbrudd i leggen. Fuglene må vite hvorfor, fordi det var ingen særlig endring i treningsmengden eller annet som kunne forklare dette alene.
Men det var i hofta jeg merket det- slik som du gjør. En langtur der en liten murring som jeg hadde kjent lenge- ble til skikkelig halting ved gange.

Jeg fikk en pause- men faktsik ikke spes lenge. Mye sykkel og etterhvert orientering gjorde susen.

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 08 apr 2010 14:31
av perheske
Hvis det gjør skikkelig vondt - og heller ikke gir seg ved hvile, så tenker jeg at det bør sjekkes. Jeg får ofte en smerteperiode (murring, gnaging) 1-2 timer underveis i lange treningsturer - men har ikke brydd meg så mye om det. Jeg har hofteleddsdysplasi, så jeg har bare tenkt at det er en følge av det - på et eller annet vis.
Hadde jeg vært født senere, hadde jeg blitt lagt med puter mellom beina deler av det første året....
Merkelig nok har jeg sjelden kjent noe under konkurranser - heller ikke så lenge som under 12 og 24-timers. Kanskje en da tenker på så mye annet?? Kroppen er merkelig.....

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 08 apr 2010 19:10
av turbo
Så nå er det fram med tennisballene, for det høres ikke ut som direkte hoftesmerter.
Legg deg på et hard gulv/teppe på 2 tenniesballer på samme punkt begge sider, selv om bare det er den ene siden som gjør vondt. Utligning.
La deg "falle" over ballene og forsøk å gå inn i smerten og finne ro. Høres greit ut eller, men du klarer det nok."triggerpunkt"
Dette kan du gjenta etter en pause.
Gjett om jeg gleder meg hvis du blir hjulpet!
Lykke til, men gå heller for tidkig en for sent å få det kontrollert, selv om ballene skulle kunne avhjelpe smertene.
Turbo
P.S. Perherske,
jeg fikk fastslått hoftedysplasie når jeg var 30, gjett om mora mi ble overgitt siden hun hadde allerede i mine første år spurte legen om jeg hadde det og fikk nei!

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 09 apr 2010 14:01
av Gulo
Jeg skjønte ikke helt hva du mente Turbo, men smertene er på venstre side av korsryggen. Rett over den ene rumpeballen. Det gjør ikke vondt når jeg sitter i ro, men når jeg går, gjør det vondt :(

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 11 apr 2010 09:30
av turbo
Hallo igjen,
hvis du setter fingeren på punktet og trykker, merker du da smerten?
Er det i den regionen som der er mer bein eller muskler?
Jeg gikk med "opphengt" hofte-veldig vondt- og da var det muskelen langs ryggraden på min høyre side som var åraken.
Turbo

Re: Vondt i hofta

Lagt inn: 11 apr 2010 11:05
av Gulo
Ja, det er muskulært. Jeg vet ikke helt om det er riktig å kalle plassen jeg har vondt for hofte. Det er gjør vondt på rumpeballen og litt høyere opp også. Det kjennes ut som musklene er veldig stive og jeg tror det er derfor det er vondt. Kan du kanskje om noen behandlindmåter? :) Jeg har sprunget veldig mye på asfalt i det siste, noe som jeg ikke er vandt med.