Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Knær, Akilles, legg, hofte, rygg. Den skade du ikke har hatt er den du kommer til å få!
j_e_j
Innlegg: 25
Registrert: 04 aug 2014 10:18

Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Legg innav j_e_j » 02 feb 2015 10:47

Hei,

Etter å ha løpt med litt for smale sko har jeg utviklet smerter i knokkelområdet ved venstre lilletå hver gang huden berøres (kjennes spesielt godt når jeg har sko på). Mest sannsynlig skyldes dette friksjon over lengere tid i et begrenset område. Jeg har ikke smerter når jeg ikke har sko på, og jeg kan løpe uten smerter uten sko.

Dette begynte for 9 dager siden og har ikke blitt særlig mye bedre etter å ha avlastet området mye, noe som bekymrer meg litt.

Noen som har liknende erfaringer og eventuelt tips/betraktninger å komme med?

Mvh.
Jens Erich

hnoor77
Innlegg: 1
Registrert: 13 jan 2016 07:45

Re: Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Legg innav hnoor77 » 13 jan 2016 08:09

Dette begynte for 9 dager siden og har ikke blitt særlig mye bedre etter å ha avlastet området mye, noe som bekymrer meg litt.

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 701
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Legg innav kollis » 17 jan 2016 00:34

EKS DU KAN GÅ BARFOT I SNØEN TIL DU BLIR KALD SÅ SETTE DEM I VARMT\LUNKET VANN...FOR Å ØKE BLODSTRØMNINGEN...Å HVILE HJELPER LITE SÅ LENGE DU IKKE ER I OMRÅDER MED 25 +GRADER.. :geek: ELLER TILSVARENDE TING...ISBAD,BOBLEBAD,FOTBAD...ELLER http://www.clasohlson.com/no/Heat-Holde ... r311065001 SÅ DU BLIR SVETT \SIKKELIG VARM PÅ FØTENE
PS ER DU OVER GAMMEL SOM MEG...MÅ DU GÅ ELLER SYKLE I TILLEGG FOR Å VÆRE 100% SIKKER PÅ PÅ BEDRING..PGA LAVERE SIRKULASJON ...

enhancerunning
Innlegg: 4
Registrert: 11 apr 2016 08:59

Re: Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Legg innav enhancerunning » 11 apr 2016 11:31

Hei,
Dette kan være en bursitt eller starten på noe som kalles Tailor's Bunion, begge disse er som du påpeker pga gjentatt/langvarig friksjon.
Et par ting som kan hjelpe:
Kjøp sko med videre tå-boks.
bruk dette gjerne sammen med såkalte "tå-spacere" som hjelper lilletå tilbake i "nøytral" posisjon
Tren opp småmusklene i foten: Øv på å sprike med tærne, plukke opp klinkekuler eller blyanter med tærne osv.

Hvis dette vedvarer bør du ta kontakt med helsepersonell/behandler. Ved kronisk bursitt kan injeksjon av kortison være aktuelt.

Vennlig hilsen Yngve
Enhance Running Norge

Brukeravatar
knut42
Innlegg: 492
Registrert: 21 jan 2010 11:16

Re: Hva skjer? Friksjonssmerter som vedvarer.

Legg innav knut42 » 11 apr 2016 12:57

Hvis problemet er der fortsatt, bør du kunne få fotsenger og tåsprikere på egenandel. Først få deg et par sko som er brede foran, f.eks Asics Gel-Nimbus og noen Hoka-typer(?). Skoene bør være såpass store at du får plasert tommelfingeren foran stortåa i skoen og det bør også være plass til fotsengene.

Selv har jeg spesialstøpte fotsenger på tredje året pga kroniske lidelser og det har gitt føtter og kropp nesten et helt nytt liv. Jeg bruker ortopediingeniørene Tore Tommelstad og Krodsby hos http://www.OCH.no. Disse holder til på Linderud i Oslo, men det finnes også andre avdelinger landet rundt. Gå til fastlegen eller spesialist og be om henvisning til topp- og siderøntgen av problemområdet og en henvisning til ortopediingeniør for fotsenger og spesialtilpassede tåsprikere. Når du tar røntgen ber du om å få bildene digitalt slik at ortopediingeniøren kan lage en fotseng og vinkle tåsprikeren helt etter dine føtter. Totalkostnad for fotsenger på egenandel er ca 800 kroner, pluss røntgen. Går du rett til OCH, tar de ca 2000 kroner. Radiologen vil også kunne se om smerten du opplever likner på noe kronisk som krever annen behandling.

Alternativ trening kan være:

- Å kjøpe et par Vibram Fivefingers tåsko og bruke de en halvtimes tid to ganger i uka. Det gir veldig sterke tær.

- Forslaget til Enhancerunner over. I tillegg legge et håndkle under føttene og knipe sammen håndkleet med tærne. Dette er beskrevet i en av lenkene under.

https://youtu.be/SRS88R1BAg8

https://youtu.be/zSIDRHUWlVo

http://fotterapeutforbundet.no/behandli ... ingsterapi

http://www.runnersworld.com/the-body-shop/foot-work


Gå tilbake til «Skader»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 11 gjester