Side 1 av 1

Runner's knee

Lagt inn: 07 feb 2015 12:17
av Stokkavannetkongen
Ble diagnostisert med runner's knee av legen min for snart et halvt år siden. Har ikke løpt siden. Likevel har jeg smerter i kneet, egentlig hele døgnet. Gjør ikke veldig vondt, men vondt nok til at det irriterer.

Vet at runner's knee kan vare i over et år, men jeg trodde smertene opphørte om man ikke belastet kneet?

Ønsker nå å gå tilbake til legen og "kreve" en MR-undersøkelse.

Noen som har noen råd?

Re: Runner's knee

Lagt inn: 09 feb 2015 10:15
av ipconfig
Fikk du ikke tøye-øvelser? Jeg har også dette latent og tøyer når jeg merker at det kommer så går det bort (gikk til fysio og fikk konstatert det. Fikk også tøyeøvelse som jeg gjorte 3-4 ganger til dagen). Dersom senen din er svært stram så tror jeg ikke det går bort av seg selv.

-R

Re: Runner's knee

Lagt inn: 10 feb 2015 11:07
av Stokkavannetkongen
Kjøpte inn en rulle og gjorde tøyeøvelser noen uker. Merket ingen bedring.

Jeg begynner å mistenke at jeg ikke har runner's knee, men derimot problemer med menisken eller lignende.

Har aldri hatt problemer med kneet før jeg plutselig fikk veldig vondt under en tredemølle-økt...

Re: Runner's knee

Lagt inn: 11 feb 2015 08:38
av ipconfig
Jeg har operert menisken 2 ganger så jeg vet hva det er. Hvem diagnostiserte skaden ved Runners Knee? Den beste jeg har vert hos er Ortoped Julia Katharina Evjen på Forusakutten. Koster kr 1400 for en konsultasjon da jeg var der men da var det inkl registrering i helsekøen for operasjon (som jeg tok i Ålesund). I forhold til å vente på utredning i offentlig regi sparte jeg ca 4-5 måneder totalt.

Ødelagt menisk er svært vondt - jeg hadde store smerter i kneet når jeg vred fotbladet bare for å sette meg inn i bilen. Ortopeden kan ivertfall avklare raskt om hvordan skaden er og om operasjon er veien å gå. Hun sa at det er ikke alt man kan se på MR fordi scanningen noen ganger ikke er tett nok. Men ved å vri på kneet klarer de å kjenne hvor smerten kommer.

Fysio vil også klare å lett finne ut om det er runners knee fordi når de trykker på senen som strammer så gjør det skikkelig vondt.

Lykke til og hva gjør du nå når du ikke er kongen av Stokkavannet?

-R

Re: Runner's knee

Lagt inn: 19 apr 2015 13:23
av Mosjonist1
Jeg håper det er greit at jeg bryter inn og stiller et lite spørsmål: Det ser ut til at jeg sliter med patellafemurale smerter, altså smerter i og rundt kneskåla. Er det det samme som løperkne/runners knee?

Re: Runner's knee

Lagt inn: 21 mai 2015 13:25
av ipconfig

Re: Runner's knee

Lagt inn: 27 aug 2015 13:54
av kjetil4455
Hei

Runner's knee kommer av økt spenn i IT-båndet, som er et tykt bånd av bindevev som spenner seg fra hofte og ned til lateralt kne.
Vanligvis kommer spennet fra redusert hoftestabilitet, og derfor vil det sjeldent være behjelpelig å strekke, selv om noen får midleritidg lettelse fra dette.

Svakhet i gluteus medius & maximus, adduktorgruppen, psoas og rectus femoris er vanlig. Disse stabiliserer hoften og drar beinet rett frem, kontra inn og frem (Som fører til IT-bånd tightness)

Har skrevet en liten artikkel om dette her
http://treningogrehab.no/lopsteknikk-runners-knee/

Mer komplisert artikkel her:
http://treningogrehab.no/forholdet-legg ... nesmerter/

Re: Runner's knee

Lagt inn: 07 feb 2017 16:39
av Edwin009
If you are looking for a reliable e-mail management solution for your business with all the latest bells and whistles for a reasonable price, and you want it now, then hosted Exchange 2016 from Apps4Rent is right for you. Businesses and individuals choose Apps4Rent’s Microsoft Exchange hosting service for the reasons of cost, convenience, reliability, productivity enhancing features, and excellent 24/7 support by phone, email, and chat. See our Exchange 2016 plans below.

http://www.apps4rent.com/hosted-exchange-hosting.html