Mulig Mortons nevrom

Knær, Akilles, legg, hofte, rygg. Den skade du ikke har hatt er den du kommer til å få!
rlin
Innlegg: 1
Registrert: 11 mar 2016 11:17

Mulig Mortons nevrom

Legg innav rlin » 11 mar 2016 11:23

Har siste halve året hatt noen plager under venstre fotblad mellom 3. og 4. tå. Løper 40-60 km i uka, og tidvis har det vært smertefult å trå på foten. Særlig etter løp med sko med relativt lite demping. Har fått litt behandling, men det har ikke vært konkludert med at det er Mortons nevrom. Det jeg leser er iallefall indikativt for Mortons.

Noen som har tips til preventive tiltak slik at det ikke skal utvikle seg ytterligere??

På forhånd takk!

enhancerunning
Innlegg: 4
Registrert: 11 apr 2016 08:59

Re: Mulig Mortons nevrom

Legg innav enhancerunning » 11 apr 2016 09:30

Hvis det faktisk er et nevrom er det viktig å forhindre at irritasjonen vedvarer. Den vanligste grunnen til at denne irritasjonen oppstår er en kombinasjon av uheldig belastning (ved f.eks for hard landing), og for liten plass til metatarsalbeinene (ofte pga fottøy som er litt for trange i tåboksen). En god fremgangsmåte her vil være en kombinasjon av andre sko med bedre plass i tåboksen, og teknikktrening for å korrigere eventuelle tekniske påvirkninger.
Det er verdt å merke seg at metatarsalgi kan i noen tilfeller gi veldig like symptomer som Mortons, da er beste ting å gjøre på kort sikt å skaffe såler med en såkalt metatarsal button (eller lime på en på dine gamle såler), og begynne med styrkeøvelser for fot og ankel.

Det aller beste er å finne en behandler som har god greie på løping og relaterte skader som kan hjelpe deg gjennom dette. Det er lite som kan måle seg med individuell diagnose og oppfølging :)


Gå tilbake til «Skader»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 5 gjester