Side 1 av 1

Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 21 jul 2017 12:06
av Nobodynose
Jeg er en såkalt supermosjonist som de siste 3 årene har løpt 6 ganger per uke. Jeg har fått en skade i låret som gjør at jeg har løpt minimalt siden april, siste måned har jeg ikke løpt. Skaden består i at muskel på innside av låret (adduktor) er irritert. Låret er som regel mest ømt ca 10 cm ned fra lyske på høyre side, og merker mest i den dypeste muskel. Etter hvert har jeg også kjent en viss ømhet helt ned mot kneet. Jeg kan også nevne at jeg i mange år har hatt moderate ryggplager. Helst i form av ømme punkter i høyre setemuskel. Dette behandler jeg selv med tøying og triggerpunktbehandling med golfball. Jeg lurer på om det er sammenheng mellom ryggproblemet og det jeg kjenner fra låret (isjasnerve??).

Første gangen jeg merket smerter innside lår hadde jeg løpt ca 9 km. Kjentes ut som en sliten-følelse fra lyskeområdet. Tenkte at dette er sikkert borte neste gang jeg løper, men der tok jeg feil. Neste gang jeg løp kom problemet tilbake etter 6-7 km. Problemet ble gradvis verre, på den måten at jeg kunne løpe kortere og kortere før jeg merket skaden. Først kjenner jeg litt og så mer og mer. Jeg fortsatte å løpe litt noen uker, men stoppet løping når jeg kjente problemet. Litt gåing, sykling på ergometersykkel og roing på romaskin ble erstatning for løping noen uker. Etter hvert måtte jeg begrense dette også da jeg også under disse aktivitetene begynte å kjenne lette smerter. Har forresten aldri hatt veldig vondt pga denne skaden. Først var jeg i kontakt med naprapat som brukte nåler. Han mente jeg kunne fortsette løpingen, men at jeg måtte stoppe hvis jeg kjente problemet. I tillegg skulle jeg trene (lett) styrke på innside lår. Eksentrisk "knipeøvelse" på apparat. Ble verre under denne perioden. Så var jeg i kontakt med kiropraktor. Hans hovedmedisin var tøying, i tillegg til tilpasset trening, også lett styrke. Føler at tøyingen gjorde problemet større. Har holdt låret helt i ro, bortsett fra 1,5 km gange til og fra jobb, i 3 uker. Merker fortsatt litt til problemet, f.eks når jeg løfter høyre ben ut av seng sofa fra liggende posisjon. Jeg trener 30 min. styrke på overkropp annenhver dag nå, de to siste gangene har jeg prøvd litt sykling med lett belastning 10 15 minutter, ble ikke verre av det. Jeg har vært på MR-undersøkelse, men ikke fått resultat enda. Tror ikke MR vil vise noen skade, men det får tiden vise. Mine hovedspørsmål er: Er det noen som har erfaring med lignende skade? Noen som har forslag til hva jeg bør gjøre?

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 26 jul 2017 17:05
av Nobodynose
Tydeligvis et uvanlig problem, siden responsen uteblir.... :?

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 26 jul 2017 19:46
av Arthur
Jeg har hørt om mange som har plager noen i lår å noen i rygg som har endt opp med diagnose utslitt hofteledd. Uten sammenligning forøvrig.
Klarer du å sykle? Gjør du det så kan jo det bidra til bedring hvis dette er en betennelse. Uansett ville jeg ha fått sjekket ut dette.
Smerter er et tegn på at ting ikke er som det skal å da bør man få sjekket ut slik at skaden ikke blir ennda større pga. stahet osv.

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 27 jul 2017 07:56
av Nobodynose
Takk for svar, Arthur. Både naprapat, kiropraktor og lege har konstatert at det ikke er noe feil med hofter, heldigvis.

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 27 jul 2017 15:54
av kollis
Alle muskler trenger næring.

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 27 jul 2017 16:16
av Nobodynose
Fikk MR-svar i dag. Alt normalt, ingen funn.

Fant et tips her om Treningogrehab på mandag og har siden da gjort tøyeøvelser på piriformis-muskel. I dag masserte jeg i tillegg. Brukte golfball under og bak hoftekule. Spenning i låret slapp taket. Jeg ble såpass optimistisk at jeg forsøkte min første løpeøkt siden 18.6. Løp 20 minutter og syklet 20 minutter. Merket litt til problemet fra jeg hadde løpt 6-7 minutter, men ikke store smerter. Er spent på om fortsatt massasje/tøying vil redusere/ fjerne problemet eller om dette blir som å skvette vann på gåsa. Er nå helt sikker på at plagene i lår kommer fra hofte/seteområdet, og da piriformis. Hva som er årsaken til at piriformis er øm og irritert vet jeg ikke.

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 18 apr 2018 10:27
av kent
det ikke er noe feil med hofter, heldigvis

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 19 apr 2018 07:20
av lettsvett
Skudd i mørket: Svak gluteus medius?

Re: Skade i låret - hva gjør jeg?

Lagt inn: 24 jul 2018 21:05
av damianolejj
Så mye endrer seg ...