Side 1 av 1

Problemer med hofte/bakside lår

Lagt inn: 02 mai 2018 12:21
av Olakjerre
Hei og hopp.
For ca 1 år siden merket jeg "noe" i mitt høyre ben som begrenset steget,mest merkbart på intervaller i høy fart. Som om en liten brems gikk på.
Tok en tur til fysio og fikk beskjed om å tøye, gjorde det i 6mnd uten at det ble bedre, eller spesielt mye verre. Var med på 4 lange løp i fjor 42-45km (løp rolig, men det er jo like langt),og da forverret det seg gradvis, til slutt fikk jeg samme bremsen i låret også på rolige turer. Når jeg løp langt fikk jeg til slutt også smerter på utsiden av høyre lår i hofta.

I vinter gikk jeg derfor over til bare å gå langrenn i håp om at det skulle gå seg til, det har det ikke gjort. Nye turer til fysio, som etterhvert inrømmet at han stod fast, og bestilte mr av korsrygg/hofte/lår og kne. (tok med kne grunnet en tidligere skade)

Turen gikk videre til kiropraktor som mener bekken er skevt, og veldig stramt på ene siden, etter 5-6 behandlinger er det merkbart bedre, bremsen i låret er mer eller mindre borte nå (jeg vil si 90% borte)
Har kommet forsiktig i gang med løping igjen, kjenner ingenting i starten, men kan ikke løpe veldig langt (5-8km), da dukker det opp en stramhet helt oppe i baksiden av låret, i setet.

På lørdag som var ble jeg nok litt for ivrig, løp og kjente ingenting, helt nydelig, løp 10km uten problemer, men når jeg står opp på søndag kjenner jeg det iler litt på utsiden avhøyre hofte og nedover, mest på utsiden av leggen)

Grunnen til at jeg skriver her er ikke at jeg tror kiropraktor er på ville veier, men jeg føler at det kanskje er noe mer.
Noen her som har opplevd noe lignende?

Re: Problemer med hofte/bakside lår

Lagt inn: 25 okt 2019 15:47
av surgerytactless
Knebøy dypere enn 90 grader er å anbefale. Gå i myra er også flott i tillegg til knebøy.

Re: Problemer med hofte/bakside lår

Lagt inn: 10 des 2019 19:27
av BedreKondis
Anbefaler å kjøpe en god rulle. Rull før hver trening. Begynn med en myk en: https://www.sweat.no/foamroller-massasjerulle/

Re: Problemer med hofte/bakside lår

Lagt inn: 16 des 2019 04:14
av TheCodFather
Hvis det "iler nedover" beinet kan det være snakk om en klemt nerve. Jeg tror kiropraktoren din har funnet ut hva problemet kommer av.

Et tips er at du sjekker sålene dine, og hvorvidt de passer fotsålen. Å løpe med sko som ikke er tilpasset føttene kan over tid føre til problemer med hofter og rygg (blant annet ved at det forskyves). Jeg hadde selv problemer som lignet på dine, men det gjaldt i større grad ryggen min. Spesialtilpassede såler kombinert med fysioterapi gjorde at problemet gikk bort.

Hold oss gjerne oppdatert hvis du finner ut mer.

Re: Problemer med hofte/bakside lår

Lagt inn: 15 feb 2020 21:50
av Encore
Jeg har akkurat samme symptomer du beskriver. Har veldig stram muskulatur. Har gått til kiropraktor som har løsnet opp flere låsninger, samt satt nåler i bekkensiden og videre nedover på ytter siden av låret og ned mot kneet og til slutt hamstring. Muskulaturen har blitt bedre etter mange behandlinger men fortsatt ikke skadefri. Blir nærmest ødelagt i flere dager etter en løpetur med litt tempo.

Er det noen som har erfaringer med styrkeprogram og uttøying for denne slags skade? Hadde vært så fint å bli helt skadefri igjen i beina. Er for øvrig 48 år gammel, og fremdeles lysten på å løpe fort.