Hva kan norges nest-beste friidrettsutøvere lære av Moen/Ingebrigtsens?

INGEN vi gjentar INGEN har det rette svar på hva som er den riktige trening
Brukeravatar
torolav
Innlegg: 144
Registrert: 08 jun 2012 10:44

Hva kan norges nest-beste friidrettsutøvere lære av Moen/Ingebrigtsens?

Legg innav torolav » 29 aug 2018 12:35

Temaet hører gjerne hjemme under "kondisjonsforum", men der flommet det av spam.

Hva kan norges nest-beste friidrettsutøvere lære av Moen/Ingebrigtsens?
Jeg tenker på f.eks Marius Vedvik. Han virker da som en dedikert og seriøs utøver. Gjør han alt "riktig" fra før, eller kan han lære noe konkret av Moen eller Ingebrigtsene?
Er det talent-forskjeller, som gjør at han er på litt over 8:00 på 3000 m (utrolig fort altså, men nå snakker vi internasjonalt nivå) mens Henrik Ingebrigtsen er på 7:42?

Kan de andre gode norske (som Marius Vedvik) bli bedre av kompetanseoverføring fra Moen/Ingebrigtsene?
*2xSRM: 27:45 *10 km: 43:13 *Halvm:1:37:25

Johnny Puma
Innlegg: 348
Registrert: 12 mai 2010 08:23

Re: Hva kan norges nest-beste friidrettsutøvere lære av Moen/Ingebrigtsens?

Legg innav Johnny Puma » 01 sep 2018 13:04

Joda, de har helt sikkert noe å lære. Hovedsakelig tror jeg det er et par viktige faktorer som skiller de beste fra de nest beste..:

- Viljen og evnen til å gå "all in". (Moen flytter til Afrika, Ingebrigtsens er selvsagt også ekstremt dedikerte.) Skal du bli best på distanseløping må du praktisk talt ta bort alt fra livet ditt utenom trening, spising og soving.

- Bruke mye treningstid i et miljø som holder veldig høyt nivå.

EDIT..: Kan nevne at nettopp evnen til å gå "all in" er årsaken til at Moen og treneren mener han kan bli aller best i verden på maraton. Mange Afrikanere går all in fram til de når toppen, men når pengepremiene begynner å komme inn mister de fokus og blir konger på byen i Nairobi. Moen er ganske trygg på at han ikke går i den fella, men satser videre mot nye høyder.

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Hva kan norges nest-beste friidrettsutøvere lære av Moen/Ingebrigtsens?

Legg innav kollis » 15 sep 2018 09:18

Resultatene Moen/Ingebrigtsens produserer gir et løft til norsk fridrett i årene fremover uten tvil.
Gevinsten til de nest beste er som du sier er usikker.Mange faktorer spiller inn .Bedre resultater de får fremover er gir bedre motivasjon til andre.
Måten norsk fridrett sentralt forvalter mulighetene som Moen/Ingebrigtsens gir er her er viktigst .Mao Samarbeidet mellom dem.

Det viktigste Gjert poengtere er holdninger og disiplin ,der han mener mye av deres resultater ligger.(løpserfaring har han lite av,aldri vært aktiv løper selv)Noe av årsaken er nok at treneren passer på som en smed og ikke tilater mye ufokuserte perioder.Noe de nest beste må tillate å gi en person mye makt til holde fokuset på arbeidsoppgavene og avtaler .
Det er en vanskelig balanse gang da de fleste utøvere må ha en person de vet har oppnåd resultater for å holde fokuset oppe.Dem er det ikke mange av.

Her blir olypiatoppen bare en 9 til 4 jobb og mister kontroll av holdninger utenom arbeidstid for utøveren.Kanskje det ligger noe i mere internat treningskoler der oppfølgingen er i lengre perioder.Om vi skal se på forskjellen mellom Moen/Ingebrigtsens og de nest beste?
Gi de nest beste en mulighet til en samling der de får vite trenings dosene og hva som skal til...noe forbundet kan hjelpe til med?


Gå tilbake til «Trening»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester