Erfaring med lengre økter i sone 3/4?

INGEN vi gjentar INGEN har det rette svar på hva som er den riktige trening
Johnny Puma
Innlegg: 281
Registrert: 12 mai 2010 08:23

Re: Erfaring med lengre økter i sone 3/4?

Legg innav Johnny Puma » 09 jun 2019 04:32

Håvard skrev:Jeg ligger nok på området rundt terskel som du sier, men har ikke brukt å redusere farten når syra kommer (antar det er det som skjer på slutten når jeg sliter med å holde ut). Har alltid tenkt at det er bra å trene på å holde ut dette?


Isolert sett er det bra, problemet er at slike økter krever veldig mye restitusjon og vil som oftest gå utover et normalt treningsopplegg. De beste maratonløperne i verden løper gjerne +/- 30km om dagen, men de løper kun noen få maraton i konkurransefart hvert år fordi det bryter ned kroppen så voldsomt.

En annen ting er at det er ekstremt hardt psykisk å trene med såpass mye smerte på hver eneste økt. Før eller siden kommer det snikende et spørsmål om "hvorfor i huleste driver jeg med dette", samtidig som du ikke har noe godt svar.
Sist redigert av Johnny Puma den 09 jun 2019 22:10, redigert 1 gang totalt.

Johnny Puma
Innlegg: 281
Registrert: 12 mai 2010 08:23

Re: Erfaring med lengre økter i sone 3/4?

Legg innav Johnny Puma » 09 jun 2019 22:09

Det er forresten en artikkel på Kondis nå der Marius Vedvik gir noen enkle råd om trening til 10k.

Sitat..: En skal aldri slite seg helt ut på trening, men alltid ha igjen litt overskudd etterpå. De fleste tåler en del behersket intervalltrening, men det er få som tåler å kjøre seg helt i senk. Det er derfor viktig å holde igjen litt om en skal unngå å bli skadet. Det siste giret kan du spare til konkurranser, sier han.


Gå tilbake til «Trening»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 7 gjester