Side 1 av 1

Drilløvelser

Lagt inn: 04 nov 2017 21:15
av Arthur
Jeg ser på mange løp å spesielt mosjonsløp at det trenes lite på drill å teknikk. En mosjonist hadde nok forbedret mye på tid hvis teknikken hadde vært bedre. Litt synd at såpass mange ikke tenker på det når de legger såpass mye arbeid å energi i lideskapen sin.

https://www.dagbladet.no/tema/forbedre-lopingen-din-med-sprinternes-drillovelser/61480091

Re: Drilløvelser

Lagt inn: 06 nov 2017 12:43
av sodalo
Enig i det.
Det handler vel om at det oppleves litt merkelig :)

Men skal det være noe poeng med teknikkdrill så må man jobbe målbevisst med det;
- lære god gjennomføring av øvelsene
- vite hva øvelsen faktisk betyr
- bruke øvelsen inn i løpinga, gjerne avslutt enkelte av øvelsene med et kort drag med fokus på akkurat den øvelsen. Noen øvelser handler om effektivt nedtråkk / stegavvikling. Noen om holdning / stabilitet. Noen trener "løpehjulet". Noen handler om å redusere pendelen, dvs løfte hælen opp mot rumpa når foten skal fram. Noen øver frekvens. Noen steglengde.
- avslutt med drag som øver helheten

Teknikkdrill er topp for innøving av løpesteg, men etter hvert handler det vel om å bruke mest mulig tid til løping :) Sprint/mellomdistanseløpere kjører teknikkdrill fast, mens i langdistansemiljø brukes det mindre.

Når det er sagt så er det ikke sikkert ALLE har utbytte av korrigering av teknikk. Vi er alle skrudd sammen forskjellig. For en del så vil det være veldig unaturlig å løpe som en gasell, og kanskje vil det være helt feil.