Løping og muskler

INGEN vi gjentar INGEN har det rette svar på hva som er den riktige trening
Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 125
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Løping og muskler

Legg innav Runnur » 18 mar 2018 12:34

Vil en som jogger/løper få større økning i muskelmasse i overkropp/armer i forhold til en som ikke trener noe som helst?

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Løping og muskler

Legg innav kollis » 18 mar 2018 13:54

Så lenge hjernen har kontroll over din kropp tilpasser den seg din værdag.(sykdom\belastninger\skader skaper avik i utviklingen)Logisk sett er alle personer aktive mer eller mindre og de som løper kan få en mindre overkropp enn "normal" når en sammenligner de beste løperne på 5000m og oppover med andre .Når du sammenligner medium løper blir forskjellene mindre og mindre også om du drar inn muskel arbeid i jobbsammenheng...Forskjellene blir større når situasjonen inni kroppen hindrer normal utvikling av muskler og dette fører til at disse menneskene får andre interesser der kroppen fungerer bedre....Du har eks på at mennesker aldri har løpt før de ble gamle og oppdager at de presterer veldig høyt i sin alders klasse alikevell,,pga kroppen har de forutsetningene den trenger.
Tror egentlig du lurer på om kroppen har nytte av å trene ,,,svaret er !Du øker muligheten til at kroppen kan gi deg resultater på å produsere muskler enn personer som ikke gjør dette.Men da må du forstå kroppens behov og spille på lag med den.Da er svaret klart en bedring.Gjør du mange feil så er utfallet ikke lett å se før du kommer i en alder der du ser forskjellene ...
den viktigste faktoren tror jeg er å passe på holde kroppen varm fra tær til hode bunn gjennom aktivitet osv..musklene trenger mer og mer varme jo mer det blir produsert..Eks en bodybilder sliter med å passe på aktivere alle musklene vær dag ,siden søvn senker Mange tror det å trene muskelen er viktigst ,det er varmen som gir størst utbytte pga da har muskelen best tilgang på blod\næring....Er muskelen varm 75% AV DAGEN er dette mye bedre enn å ikke tenke på dette ...men hele kroppen må være varm ikke enkelte områder...

lettsvett
Innlegg: 16
Registrert: 23 feb 2018 13:49

Re: Løping og muskler

Legg innav lettsvett » 19 mar 2018 13:08

Ja, armene brukes jo til en viss grad. Store armer får du dog ikke. Korte sprinter > rolig jogg over lang distanse,.

Veteran
Innlegg: 439
Registrert: 28 apr 2013 06:54

Re: Løping og muskler

Legg innav Veteran » 20 mar 2018 10:26

Runnur skrev:Vil en som jogger/løper få større økning i muskelmasse i overkropp/armer i forhold til en som ikke trener noe som helst?


Hei! nei ikke synbart stoerre muskler, med litt fastere overarmer naar en trener/loeper.
Den som ikke trener blir noedvendigvis litt "slappere i fisken", og det er absolutt ikke saa bra for helsa,saa lit jogging etc. er bra for alle.

crawford
Innlegg: 1
Registrert: 17 apr 2018 03:28

Re: Løping og muskler

Legg innav crawford » 17 apr 2018 03:30

armene brukes jo til en viss grad
192.168.0.1 login, bullet force unblocked

Snurresprett
Innlegg: 5
Registrert: 14 mar 2018 07:53

Re: Løping og muskler

Legg innav Snurresprett » 17 apr 2018 06:32

Styrkeeffekten på armene når du løper er i praksis helt ubetydelig. Ja, det er nok bedre enn å ikke trene, men noen merkbar styrkeøkning gir det ikke. Armene får gjerne litt bedre utholdenhet for moderat, langvarig aktivitet, og kanskje man forebygger belastningsskader ved f.eks. stillesittende arbeid. Men skal du blir sterkere må du trene styrke.

At toppløpere er tynne som en strek er naturlig siden denne kroppsbygningen er best for å løpe fort. De er naturlig tynne og forblir selvsagt tynne pga mye trening.

Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 125
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Re: Løping og muskler

Legg innav Runnur » 29 apr 2018 10:23

Sliter med litt for mye bukfett. Det hopper og spretter og er til besvær, spesielt i nedoverbakkene. Skulle gjerne bygd litt muskler under der, samt forbedret løpsøkonomien med litt strammere overkropp og armer. (Er ikke ute etter å få betydelige muskler av estetiske grunner.) Har begynt med kjernetrening som styrketrening (ulike variasjoner av planke, push-ups og sit-ups), blant annet prøver jeg øvelsene fra Mo Farah: https://www.youtube.com/watch?v=Zx2i6TKMi1A. Planlegger 6 løpeturer i uka og supplere med 1 dag kjernetrening. Er dette nok for oppstramming, eller bør jeg ha flere styrkeøkter?

Veteran
Innlegg: 439
Registrert: 28 apr 2013 06:54

Re: Løping og muskler

Legg innav Veteran » 29 apr 2018 12:10

Runnur skrev:Sliter med litt for mye bukfett. Det hopper og spretter og er til besvær, spesielt i nedoverbakkene. Skulle gjerne bygd litt muskler under der, samt forbedret løpsøkonomien med litt strammere overkropp og armer. (Er ikke ute etter å få betydelige muskler av estetiske grunner.) Har begynt med kjernetrening som styrketrening (ulike variasjoner av planke, push-ups og sit-ups), blant annet prøver jeg øvelsene fra Mo Farah: https://www.youtube.com/watch?v=Zx2i6TKMi1A. Planlegger 6 løpeturer i uka og supplere med 1 dag kjernetrening. Er dette nok for oppstramming, eller bør jeg ha flere styrkeøkter?


Hei gjen! jaja, har du saa mye bukfett saa er du jo bare litt feit, det er enkelt aa fikse...
Hadde vaert greit aa visst hoeyde og vekt, men uansett saa mener du altsaa aa ha for mye"av det gode"som ikke er saa godt...

Ser at du i likhet med altfor mange andre tenker aa etterape en topputoever. Det funker sjelden eller aldri for en mosjonist.
For det foerste boer du legge om traseen og unngaamest mulig nedoverbakker, det skader baade muskler, ledd og loepskvaliteten.
Sats heller paa mye motbakker du ogflesket forsvinner raskt.
Den styrketreningen kan du spare deg hvis du foerst ogfremt vil cbli en bedre loeper, og du boer heller satst paa 5 loepeturer med
kvalitet enn 6 med daffing. Spis normalt og ikke hiv innpaa masse vaeske foer/under loep. Unngaa soett og feit mat samt alkohol,
og - spis aldri etter kl.20.00 , det er doedsynd hvis du vil ta av noen kg.
Baade av andres og egen erfaring kan jeg paastaa at aa ta ev 5-8 kg. eller mer, avhengig av utgangsvekta, det er enkelt, det krever kun
et normalt enkelt kosthold samt en god dose selv-disiplin.
Jeg veier idag 74 kg. det samme som i 1980,har vaert 5-6 kg. tyngre etter flere operasjoner de siste 30 aar, men naa er vekta helt
stabil. Itteno fusk her, er en broedhest av dimensjoner, saa ikke hoer paa de som sier at broed ikke er bra, det er den sikreste kost vi har.
Meieriprod. er jeg ogsaa glad i,men ikke smoer. cottage cheese spesielt, samt tunfisk er proteinrikt. Alkohol og soet drikke er fysj.

Oppgi hoeyde og vekt og tid/maalsetting saa faar du fasiten paa baade vektnedgang og raskere tider. Lykke til!

Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 125
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Re: Løping og muskler

Legg innav Runnur » 29 apr 2018 13:14

82 kg, 178 cm. Aldri tatt tid/deltatt på løp.

Veteran
Innlegg: 439
Registrert: 28 apr 2013 06:54

Re: Løping og muskler

Legg innav Veteran » 30 apr 2018 06:19

Runnur skrev:82 kg, 178 cm. Aldri tatt tid/deltatt på løp.


Hei igjen! Det er jo et aerlig og greit svar. Litt lubben, hoeyde jfr,. vekt, men langt ifra feit, haha...
ca. 2 kg. og 3 cm. under mine data da jeg begynte aa trene/loepe men jeg var da 37 aar.
Idag fortsatt 181 cm. og 74 kg som i 1980 som jeg visst nevnte.

Ikke konkurrert eller tatt tid paa trening, og ikke noe bestemt maalsetting, da er det baade enkelt og komplisert, men jeg
velger som alltid det enkleste som alltid er det beste. Gammel og rik paa erfaring er en kjemepefordel, "veit eg"sa mannen.

Dag 1: du tar en rolig tur paa 8-10 km. i lett terreng/sti eller vei, greit om du sjekker km. for aa faa en viss peiling. Bor du f.eks.
ved en F.v. er det faste markeringer hver halve og hele km. Praktisk for aa faa riktig lengde ogsaa ved intervall, hvis det er litetrafikk.
Men det viktigste naa i starten er aa finne et temposom du fikser uten aa bli merkbart stiv/sliten.
Naar du foeler at dette er" barneloep" , f.eks. over 4 min./km. gir du beskjed og setter deg et maal f.eks. 10 km. godt under 40.00,
det kan jo hende at du loeper raskere i dag,jeganer ikke, men da justeres programmet for de kommende uker osv.

Lykke til og saa hoerer vi fra deg snart igjen!


Gå tilbake til «Trening»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester