Side 1 av 1

Glidsone

Lagt inn: 07 des 2011 13:05
av supermosjonist
Jeg har kortere glidsone fremme på skiene på mine nye langrenn ski enn hva jeg har på "god skia." Jeg innbiller meg at de nye også glir litt dårligere etter å ha prøvd de et par ganger. Er det noen som vet om en kortere glidsone i front har vesentlig påvirkning på dette? Jeg har jo målt skiene ift. spenn og glid soner hos milskulern og de pleier og være gode på dette. Spørsmålet er bare om jeg må teste de litt mer og om det ikke har så mye og si med en kortere glid sone foran?

Re: Glidsone

Lagt inn: 08 des 2011 18:54
av Hellerud
Selvfølgelig har du lengre glidsone bak......festesonen går jo fra midt på skoen og forover.......

Re: Glidsone

Lagt inn: 08 des 2011 22:25
av supermosjonist
Kanskje jeg var uklar. Jeg sammenligner ikke lengden på sonene foran og bak på samme ski, men jeg merker meg at det nye paret har en kortere glidsone foran enn hva det gamle paret har. Det jeg spør om her er om dette har påvirkning på hilsen, eller om dette ikke behøver å ha noen effekt basert på at det var sånn spennet på de nye skiene var?

Re: Glidsone

Lagt inn: 10 des 2011 20:11
av jonsa
Kortere festesone betyr at du må ha tykkere lag med smurning for å få feste. Æ liker lang festesone på kald kaldskian. :D

Re: Glidsone

Lagt inn: 13 des 2011 16:04
av padde
Ulike modeller?
Fisher har kortere spenn - og høyere bue - enn feks madshus som er mer langspent.

Hva glir best?
Jeg tror forskjellen er marginal, men holder et knapp på fisher spes på vått føre.
På litt middels løypeprepp oppleves madshus som lettere å gå på/ lettere feste, men med god løypeprepp oppleves fisher om mer responsiv (synes jeg). Forskjellen er større dess våtere føre er.