Side 1 av 1

Hva slags skipakke bør jeg kjøpe?

Lagt inn: 14 jan 2013 16:26
av knut42
Jeg kan ikke huske hvor lenge siden det var jeg gikk på bortoverski, men nå har jeg lyst til å forsøke meg ut i sporet (og utenfor) igjen. Jeg er den typiske sinken som ikke går med kondomdrakt, men har sekk, ser på naturen og gjerne tar en tur utenfor løypa og tråkker gjennom skogen. Skal stort sett bruke de fra Frognerseteren og ned til Sognsvann.

Støvelen bør ha god ankelstøtte da ankelen min er småherpa.
Fjellski eller noe annet?
Smørefrie eller smøreski?

Maks 2500 kr med staver. Går det an?

Takk :)

Re: Hva slags skipakke bør jeg kjøpe?

Lagt inn: 17 jan 2013 19:05
av Gammern
knut42 skrev:Jeg kan ikke huske hvor lenge siden det var jeg gikk på bortoverski, men nå har jeg lyst til å forsøke meg ut i sporet (og utenfor) igjen. Jeg er den typiske sinken som ikke går med kondomdrakt, men har sekk, ser på naturen og gjerne tar en tur utenfor løypa og tråkker gjennom skogen. Skal stort sett bruke de fra Frognerseteren og ned til Sognsvann.

Støvelen bør ha god ankelstøtte da ankelen min er småherpa.
Fjellski eller noe annet?
Smørefrie eller smøreski?

Maks 2500 kr med staver. Går det an?

Takk :)


Greie pakker eksl. staver for 1500-2000 på http://www.xxl.no/Root/Vintersport/Langrenn/Langrennspakker/c/240212

Greie staver som står i stil: http://www.xxl.no/Root/Vintersport/Langrenn/Staver/Active-XU-Langrennstav-1213/p/1084275_1_Style

Kjøp en pakke med KOMBISKO for god ankelstøtte. Orker du ikke å legge festesmøring, kan du feks kjøpe en festeteip å sette på.

Re: Hva slags skipakke bør jeg kjøpe?

Lagt inn: 24 jan 2015 16:21
av knut42
Tok et par år for meg til å være i stand til skigåing igjen, men nå skal jeg forsøke. Kjøper skipakke mandag og har tenkt til å ta et par turer i uka :)

Men hva trenger jeg av skismøring? Fant en pakke sandpapir, kork og noe blå swix i kjellerboden, men hva er viktig å ha sånn helt grunnleggende for at skiopplevelsen skal bli bra?

Re: Hva slags skipakke bør jeg kjøpe?

Lagt inn: 03 feb 2015 09:48
av MissHyper
Hei Knut42, så gøy du vil børste støvet av gamle langrennskunnskaper!

Om du ikke kan glide selv, kan butikken gjøre det. Dette kan du enkelt lære deg selv, og sørger for at sålen i skiene holder god gli og ikke blir for tørre. Av smøring anbefaler jeg i alle fall Lilla (VR45), Blå extra (VR40), (VR 50 eller 55 og 62 er også kjekk å ha) Grønn smøring bruker jeg nesten aldri. Men kan jo være kjekt å ha. Med temperaturene denne og forrige vinter gikk det mest i lilla nyanser og rødt, men fremover nå, er det meldt blått. Swix har en god app for smøretips som gir deg tips etter dagens værvarsel, der du er. Den bruker jeg innimellom.

Det er mange som bruker såkalte Zero-ski nå, men de er best til nullføre eller variable temperaturer rundt null, jeg kan absolutt anbefale det som skipar nr 2. Bor du i et område med stort sett tørr fin snø, vil du ha best nytte av ski du kan smøre. Særlig om du er opptatt av å gå fort/ha god glid.

Har du vært på XXL og kjøpt ski? Mulig jeg er litt snobb, men disse store kjedene får de dårligste skiene til en litt rimeligere penge. Om du går til en skispesialist som Oslo Sportslager, Bull Ski og Kajakk eller den type butikker, får du ski som er håndplukket (før de store kjedene kommer og plukker), med perfekt spenn for deg og du får garantert noe som du vil ha glede av i mange år, om du blir bitt av basillen. Husk vi har gode rabatter med Kondis-medlemskapet vårt ;-)

Lykke til, håper du får masse glede av skiene dine!

Re: Hva slags skipakke bør jeg kjøpe?

Lagt inn: 04 feb 2015 17:18
av håvard b.
Rubb festesonen med sandpapir. VR-voksene trenger du ikke bruke penger på, det holder med noen få fra V-serien (blå extra er V40, ikke VR40).
Evt. supplert med et par fra Rode, som ofte er bra i Oslomarka og gjerne når det er nysnø.

Evt. kan du kjøpe slike: http://www.oslosportslager.no/produkt/a ... 35058.aspx

Men vær sikker på å få myke nok ski. Fellene hjelper lite hvis spennet er for stivt.

Hvis du vil slippe glider, kan du enten velge å bare drite i det eller du kan stålsikle glidsonene isteden.