Kombinere løping med kjernetrening

INGEN vi gjentar INGEN har det rette svar på hva som er den riktige trening
Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 119
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav Runnur » 17 nov 2018 17:20

Jeg ønsker å inkludere ørlite kjernetrening i treningsprogrammet mitt samtidig som jeg løper mine 100 km i uka i den hensikt å få en litt sterkere kropp. Stemmer det ikke at min høye km-mengde medfører en viss reduksjon av generell muskelmasse?

Optimalt ønsker jeg å gjøre kjernetreningen enten rett før eller rett etter løpingen slik at jeg har en samlet treningsøkt om dagen. Men er det hensiktsmessig med kjernetrening så tett opp mot løpingen, eller må denne økta legges med så lang avstand mellom løpeøktene som mulig? (Jeg mener jeg har god forutsetning for muskelvekst da mitt næringsinntak (ca. 4000 kcal dagen) er rett i overkant av forbruket mitt.)

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav kollis » 19 nov 2018 18:34

Om du skal trene kjernemusklaturen din ekstra eller vedlikeholde denne er alt avhengig av hvordan du aktiviserer arioler blodårene og musklaturen i vas.
Noe jeg har snakket om leeenge ,men prøver nå en annen vinkling.
Alt avhengig av denne muskelen i arioler som best aktiviserer med sone 1 \helst gåing...(Nå blir jeg litt nerd her og da detter mange av å forstår ikke bæra men jeg tror runur kanskje henger med. :mrgreen: )
Denne muskelen er viktig å holde aktiv særlig i de micro ariolene .Nå har jeg sett film fra innsiden av disse årene fordi teknikken nå kan se det.Ny type kamra som de bruker...
Dette kamra avslører at næringsopptaket forsinkes og stopper (for enkelte næringstoffer) når motorikken i arioler blir for høy eller lavt ,kaldt eller for varmt (litt mindre innflytelse) Denne motorikken opprettholdes riktig når du kjører sone 1 minus .Hvordan den fungerer med høyrer intensitet er usikkert da du bare merker dette på om du er nullstilt noe northug ikke oppnår mener jeg....i de større ariolene blir ikke denne situasjonen så fort...dette ble frem lagt olypia toppen men det var lite intresse for dette .Men jeg synes at ariol vedlikeholdet er det viktigste innen idrett... :geek: :ugeek:

Når vas muskelen i arioler fungerer som den skal oppnår du å trene kjernemusklaturen og får frem gang ....Er du kommet på et nivå der kjernemusklaturen er der du ønsker.Er det kun vedlikehold og skadeforebyggende du oppnår....etter vært. Om du har forstått hva jeg sier er er det innlysende at du må gjøre dette først for å få fremgang og etterpå for å få lav restitusjon....dårlig vas fungerer som en møter veggen noen ganger en lett vegg andre ganger mur :lol: (om næring er tilstede i blodet...er du tom så er du tom )

Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 119
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav Runnur » 19 nov 2018 18:41

Så du tenker at kjernetrening kan etterfølges av bare, og gjentar, bare sone 1 trening? Og dette er fordi man må unngå at blodstrømmen til kardiovaskulære funksjoner blir så stor under løpeturen at kjernemusklene ikke lenger får noe effekt pga. blodet forsvinner)

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav kollis » 19 nov 2018 21:07

DU kan si at når du tar sone 1 er jeg overbevist av at du har størst mulighet til å få resultat...mao jeg helgarder meg.
Dette fordi at kvaliteten\nivået i kroppen nå er dårligere enn før ,for å sikre seg er det lurt å starte fra bånn.Men har du Johaug kropp mao markerte kjernemusklatur mener jeg at kroppen tåler større belastninger og alikevell greier å passe på at blodstrøm blir regulert korrekt men er området svakt fra før (noe som skulle ha vært ordnet i fra 10 år og oppover...) er det vanskelig for kroppen å holde blodstrømmen i perfekt balanse .dvs fart og varme må være riktig ellers så ser vi at de hvite bplasma ikke fester seg på sine reseptorer....
Blodstrømmen forsvinner ikke ,,,!Den greier ikke å holde et optimal næringstilførsel fordi sirkulasjonen i kroppen faller for raskt fordi vas i ariolene ikke greier å holde takten.Årsaken til dette er at områdene rundt disse blodårene er for svake .(kanskje pga mindre bevegelse i oppvekst ,som sagt før mange ganger. Målinger viser vi går 100km mindre pr år nå enn for 2genrasjoner siden .Noe veteran ser snart ut til å forstå siden han moderer seg i sine utalser om sone 1(mulig jeg tar feil om veteran her)....)..men det er vi\jeg ikke sikre på årsaken mao bare logikk på dette svaret ,ikke erfaring. I northug tilfelle er kjernemusklaturen der (tar med dette i svaret så det som husker ser at det blir en motsetning her)I hans tilfelle blir all viraken rundt ham så belastene at jeg tror ariolene ikke er problemet men omsetning av næringstoffer slik at kvaliteten av næring ut i blodbanene lider .Der er også løsningen den samme fordi micro ariolene i hjerte ,lunge ,nyrer ikke får eller rekker å vedlikeholde organene nok.Dette blir da en vond sirkel som tar tid...å bygge opp.Ser du på et bilde av en fot jeg la ut før ser du poenget lettere. Bare rundt hjertet er det et micro nett av blodårer som er kjernen i vedlikeholdet av hjertet...oi beklager dette ble litt mye ,,,måtte bare passe på at det jeg sier ikke kan være motsetninger i om du leser noe jeg har skrevet før... mao 2 senarioer her som sone 1 gir en løsning på...funker ikke ariolene ingen restitusjon ,ved overtrening skader en ariolene og næringstilførselen til blodårene .og HAR IKKE mavesekken 1i ph ingen fordøyelse ... er også her sone 1 et hjelpe middel..
:P altfor nerdete må huske på at det er ikke mange som har sett bildene av ariolene så noen kan være uenig i hva vi ser,,,men viser når de eks white blood cells (leukocytes) stopper i blodbanen og starter å gå innover i 90vinkel fra blodbanen..når farten er korrekt

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav kollis » 19 nov 2018 21:21

når alt er i orden trenger du selvfølgelig ikke å fokusere så ekstremt på dette ,da det er lett å vedlikeholde ...jeg beskriver oppbygnings fasen og når noe ikke fungerer som det skal...alle sykiske problemer mener jeg ligger her...for tilslutt for ikke hjernen næring ...selv om den har 1 eller 2 prio før eller etter hjertet...

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav kollis » 20 nov 2018 14:17

tenkte jeg måtte understreke at størrelsen på ariolene jeg snakker om er like tykk som et edderkopp tråd og mindre.....og denne dimesjonen er ca 70% av i kroppens blodsystem som går 2 1/2 rundt jorden...om du strekker den ut... her ser dere noen bilder... https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... AHoECAMQBg

Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 119
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav Runnur » 20 nov 2018 14:34

kollis skrev:næringsopptaket forsinkes og stopper (for enkelte næringstoffer) når motorikken i arioler blir for høy eller lavt ,kaldt eller for varmt (litt mindre innflytelse)
Så årsaken til at man ikke bør dusje rett etter at man har spist er fordi blodet ikke sirkulerer som optimalt da fordi kroppsvarmen endres raskt?

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 706
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Kombinere løping med kjernetrening

Legg innav kollis » 20 nov 2018 19:03

Ja og nei De fleste som er over ca35 + - har større risiko for å bli nedkjølt så raskt at blodårene ikke rekker eller er fordårlig vedlikeholdt og trekke seg sammen ,,,særlig de vi snakker om nå som ikke har store forandringen men er beskyttet av muskler og fett for å ikke miste kropsvarme for raskt...mao
reaksjontiden på en slik belastning varierer fra person til person ,årstider ...men er du proff bør man vente til man legger seg..
Er du forsatt svett og varm pga dårlig kondisjon(kroppen bruker langtid på hente seg inn) er en dusj ok for å hjelpe å regulere ned.
Men det er sikkert en av årsakene til at de skifter klær rett etter målgang på ski ,der en dropp i kroppsvarmen er veldig belastende rett etter en kraftig belastning....i konkurransen.Fører til sykdom...

Lengden ariolene er aktive er (mener jeg) din kondisjon fordi dem er de som fyller opp alle celler med næringen de trenger...om du kan fårestille deg omfanget så forstår du at vedlikehold må prioteres framfor max løping ...noe grete w og ingrid kr gjorde med 0ver 90% ROLIG trening...for når 1mill celler trenger å tanke energi så er det viktig at pompene virker...også kalt viagratrening... :P


Gå tilbake til «Trening»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 6 gjester