Løping og muskler

INGEN vi gjentar INGEN har det rette svar på hva som er den riktige trening
Brukeravatar
Runnur
Innlegg: 4
Registrert: 23 feb 2018 08:40

Løping og muskler

Legg innav Runnur » 18 mar 2018 12:34

Vil en som jogger/løper få større økning i muskelmasse i overkropp/armer i forhold til en som ikke trener noe som helst?

Brukeravatar
kollis
Innlegg: 553
Registrert: 20 jan 2010 19:38

Re: Løping og muskler

Legg innav kollis » 18 mar 2018 13:54

Så lenge hjernen har kontroll over din kropp tilpasser den seg din værdag.(sykdom\belastninger\skader skaper avik i utviklingen)Logisk sett er alle personer aktive mer eller mindre og de som løper kan få en mindre overkropp enn "normal" når en sammenligner de beste løperne på 5000m og oppover med andre .Når du sammenligner medium løper blir forskjellene mindre og mindre også om du drar inn muskel arbeid i jobbsammenheng...Forskjellene blir større når situasjonen inni kroppen hindrer normal utvikling av muskler og dette fører til at disse menneskene får andre interesser der kroppen fungerer bedre....Du har eks på at mennesker aldri har løpt før de ble gamle og oppdager at de presterer veldig høyt i sin alders klasse alikevell,,pga kroppen har de forutsetningene den trenger.
Tror egentlig du lurer på om kroppen har nytte av å trene ,,,svaret er !Du øker muligheten til at kroppen kan gi deg resultater på å produsere muskler enn personer som ikke gjør dette.Men da må du forstå kroppens behov og spille på lag med den.Da er svaret klart en bedring.Gjør du mange feil så er utfallet ikke lett å se før du kommer i en alder der du ser forskjellene ...
den viktigste faktoren tror jeg er å passe på holde kroppen varm fra tær til hode bunn gjennom aktivitet osv..musklene trenger mer og mer varme jo mer det blir produsert..Eks en bodybilder sliter med å passe på aktivere alle musklene vær dag ,siden søvn senker Mange tror det å trene muskelen er viktigst ,det er varmen som gir størst utbytte pga da har muskelen best tilgang på blod\næring....Er muskelen varm 75% AV DAGEN er dette mye bedre enn å ikke tenke på dette ...men hele kroppen må være varm ikke enkelte områder...

lettsvett
Innlegg: 7
Registrert: 23 feb 2018 13:49

Re: Løping og muskler

Legg innav lettsvett » 19 mar 2018 13:08

Ja, armene brukes jo til en viss grad. Store armer får du dog ikke. Korte sprinter > rolig jogg over lang distanse,.

Veteran
Innlegg: 231
Registrert: 28 apr 2013 06:54

Re: Løping og muskler

Legg innav Veteran » 20 mar 2018 10:26

Runnur skrev:Vil en som jogger/løper få større økning i muskelmasse i overkropp/armer i forhold til en som ikke trener noe som helst?


Hei! nei ikke synbart stoerre muskler, med litt fastere overarmer naar en trener/loeper.
Den som ikke trener blir noedvendigvis litt "slappere i fisken", og det er absolutt ikke saa bra for helsa,saa lit jogging etc. er bra for alle.

crawford
Innlegg: 1
Registrert: 17 apr 2018 03:28

Re: Løping og muskler

Legg innav crawford » 17 apr 2018 03:30

armene brukes jo til en viss grad
192.168.0.1 login, bullet force unblocked

Snurresprett
Innlegg: 2
Registrert: 14 mar 2018 07:53

Re: Løping og muskler

Legg innav Snurresprett » 17 apr 2018 06:32

Styrkeeffekten på armene når du løper er i praksis helt ubetydelig. Ja, det er nok bedre enn å ikke trene, men noen merkbar styrkeøkning gir det ikke. Armene får gjerne litt bedre utholdenhet for moderat, langvarig aktivitet, og kanskje man forebygger belastningsskader ved f.eks. stillesittende arbeid. Men skal du blir sterkere må du trene styrke.

At toppløpere er tynne som en strek er naturlig siden denne kroppsbygningen er best for å løpe fort. De er naturlig tynne og forblir selvsagt tynne pga mye trening.


Gå tilbake til «Trening»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 5 gjester